Yeni Doğan Bebek Banyosu Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?
Yeni Doğan Bebek Banyosu Nasıl ve Ne Zaman Yapılır? Küçücük elleri pamuk gibi ayakları ile dünyaya gözleri açan bebekler son derece masumdurlar. Tüm ihtiyaçlarında şefkatli anneleri bebeklerin yanlarında olurken bakımlarından da sorumludur.
Yeni Doğan Bebek Banyosu Nasıl ve Ne Zaman Yapılır? Bebekler dünyaya geldikten sonra temizlik bakımları çok iyi yapılmalıdır. Bebeklerin ilk banyoları ve banyo düzeni çok önemlidir. Peki, yeni doğan bebek banyosu nasıl ve ne zaman yapılır?
Yeni Doğan Bebek Banyosu Ne Zaman Yapılır?
Dünyaya gözlerini açan bebeklerin ilk 6 saat içerisinde yıkanmaması önerilirken bu süre daha da uzayabilir. Bebeklerde ilk banyo da göbek bağına çok dikkat edilmelidir. Göbek bağının düşmesi ile birlikte banyo rahatlıkla yapılabilir. Bu süre öncesinde bebekler silinerek temizlenebilir. Silme banyosu diye de tabir edilen bu işlemde bebek şampuanı kullanılabilir.
Göbek bağı düşmeden bebek yıkanmak istenir ise bu durumda çok dikkatli olunması gerekir. Nitekim bebeğin göbek bağı enfeksiyon kapabilir ve bu bölge titizlikle korunmalıdır. Göbek bağını banyo yaparken korumak için dolu bir su kabına değil de akan su ile yıkamak daha mantıklı olacaktır. Banyo esnasında korunan göbek bağı banyodan sonra titizlikle kurulanmalıdır. Havlu yardımı ile göbek bağı bölgesi silindikten sonra saç kurutma makinesi ile de tamamen kuruma sağlanmalıdır. Göbek bağının bu şekilde muhafaza edilmesi ileri de düşmesini de hızlandıracaktır.
Bebek Banyosu Nasıl Yapılır?
Bebeklerinizi doğumdan sonraki süreçte haftada 2 – 3 kez yıkamak oldukça faydalıdır. Elbette bu yıkama için göbek bağının düşmesi beklenmelidir. Göbek bağı düştükten sonra sık aralıklarla bebekler yıkanmalıdır. Sizlere bebek banyosu nasıl yapılır? Sorusunun cevabını vermeye çalışacağız. Bu hususta bebek banyosu yapımı şu şekildedir;
- Bebeklerinizi en güvenli şekilde yıkayabilmek için bebek küvetine takılı banyo filesi tercih edilebilir. Bu file üzerinde bebeğinizi daha rahat yıkayabilirsiniz.
- Bebeğinizi küvette ki fileye yerleştirirken sağlam şekilde koymaya ve baş kısmının altına da bir yükseklik koyabilirsiniz. Sonrasında da bebeğinizi yıkamaya geçebilirsiniz.
- Bebeğin kafa kısmı yıkanırken çok dikkatli olunmalı ve baskı yapılmamalıdır. Baş kısmı hassas olan bebeklerin başını yıkarken köpüklü su ile yüzüne denk getirmeden temizlemeyi gerçekleştirebilirsiniz.
- Tüm vücudu özenle yıkadıktan sonra durulamaya geçebilirsiniz. Durulama esnasında suyu yavaş yavaş dökmeye özen göstermelisiniz. Nitekim bebeğe zarar verebilecek hallerden uzak durmalısınız.
- Bebeği banyodan çıkardıktan sonra dikkatlice kurulayıp, silmeyi özenle yapmalısınız.